~ $aYaNg KaMu -Wendu Kamu~


Daisypath Anniversary tickers

Pengikut Saya....tQ...

Thursday, December 27, 2012

Dah Datang Tempat Orang...Mahu Tunjuk Lagak Lagi???

selesai fitting baju....
pergi singgah makan...

en.tunang order kan...sebab aku memang dh flat...nantok gila ah...sampai terlelap atas meja...dalam kepala fikir...cmne nk drive jp g ni...nantok teramat yang sangat...

lepas tu menu yg di oder pon sampai....

aku tanya en.tunang...

aku : oder air apa tadi? sejuk ke panas?
en.tunang : panas...

pompuan tu pun letak air atas meja...en.tunang ckp elok2..."kak, sy minta air panas td"

dengan tidak disangka...pompuan tu...tengking en.tunang aku eh... "TADI TAK OYAK"

aku yang tadi ni tengah mengantuk gila-gila...tiba-tiba segar....hati aku dah panas ni...nk makan tak lalu...tp en.tunang rilek je...makan...aku tau dia dah tak lalu...tp masing-masing lapar...hari pun dah lewat....hadap je lah makanan tu...dengan hati yang tak berapa nak ikhlas..nak-naknya aku...

tgh2 makan...pompuan datang bawak air baru...

aku cakap...

aku : maaf ye nk tanya...tadi sy oder air panas ke air sejuk?
pompuan : td abe ni oyak nescafe o nipis kurang manis
aku : dia ada sebut panas lah...
pompuan : tak ado...dio tok sebut...(sambil angkat jari telunjuk No No No...ng kepala2 sekali)
aku : (guna isyarat tangan...suh dia BLAH)

aku ckp ng en.tunang..kurang hajar perempuan ni...nk makan pun tak lalu dah...tak apa...tunggu nak g bayar jp lg...sy nk g ckp ng tokey...kurang hajar sungguh...

sudahnya...makan x abes...minum air setitik pun tidak...

time bayar....

aku : berapa?
pompuan cashier : rm22.30 kak
aku : (hulur duet rm100 sekeping)
pompuan cashier : tak ada duit kecil kak?
aku : ITU PALING KECIK SAYA ADA...
pompuan cashier : ok ok...ni bakinya kak..
aku : okey terima kasih...tp sy nk ckp sikit boleh...tp awal-awal ni saya nak minta maaf dlu..kalo kata salah punca dari saya...saya minta maaf...pasal air tadi ni...saya oder air panas...dapat air sejuk...bila minta tukar..apesal tukang amek oder tu tengking2 kitorang? kitorang ni customer tau...customer datang sini makan bukan xde duet nak bayar...
pompuan cashier : siapa amek oder kak?
aku : jangan tanya saya siapa...staff awak tak ramai pun...nasihat kt dia..lenkali jgn tengking2 customer...kitorang datang nak makan..bila dah kena cmtu...selera nak makan pun hilang...
pompuan cashier : akak, sy minta maaf ya...air tu tadi tak payah bayar...sebab akak tak minum pun..
aku : NO..I PAY...i dah oder i bayar...i bukan miskin sangat pun...lenkali ingat ya...bgtau staff tu...jangan nk tunjuk sombong datang tempat orang...
pompuan cashier : sy minta maaf sgt2 kak..
aku : ok

terus blah..masuk kereta...

aku kesian dengan en.tunang..bantut selera dia nak makan...aku ni yg tgh2 nantok...terus segar..

mongoknya pompuan!



kesian kita kan?

Wednesday, December 26, 2012

Kahwin dengan Restu vs Kahwin tanpa Restu?

ermmm....
macam mana aku nak cakap ya?

aku pagi-pagi tadi terbaca kisah si fazurina tu...kahwin lari...dengan alasan dia penah mintak nk kawen sebelum ni...tp mak dia x bg...sebab tak suka dengan pilihan dia...ermmmm...

tiba-tiba aku rasa macam terkena dekat batang hidung aku sendiri pulak kan...aku pun kalo diikutkan setahun lepas dah pun berkahwin...tp ada halangan dari keluarga kan...itu tandanya belum tiba jodoh aku...

tp syukur alhamdulillah...dipermudahkan oleh Allah segala-galanya urusan ini...walau pada mula agak susah dan berat seperti hampir menuju jalan buntu...orang kata dengan niat yang betul dan ikhlas...insyaallah Allah akan bantu...

beginilah kan...

hati orang tua sememangnya keras...sememangnya payah untuk dipujuk atau tidak kena pada caranya...aku akui memang susah....kes fazurina tu...x pe la mak nya yang tak setuju...kes aku ni...ayah aku yang tak setuju dengan alasan dia tersendiri...ermmm...

bg aku...si lelaki tu kena lah pujuk dlu keluarga fazurina tu...tu baru orang kata gentleman...ni kalo dibiarkan je..sampai boleh bawak kawen tanpa pengetahuan keluarga sendiri...itu bagi aku tak betul lah kan...walaupun dah tak ada ayah...mak kena tahu...penat mak ngandungkan kita 9 bulan lam perut...tak nk biar cmtu je...tak kira lah sape jadi wali kau pun...mak kne tahu...

lelaki tu kena tough dari segi minda dia...kalo dia berani keputusan camni...aku tak tahu lah nk cakap apa...

aku dlu tu...tak ada pulak sampai nak kawen lari...en.tunang cuma pesan...kita bagi masa untuk kedua-duanya...insyaallah semua nya...cuma cepat dengan lambat je...kita pun kena usaha sama...pujuk hati org tua...ubah mana yg orang tua tak berkenan...

so...aku berpegang dengan yg itu...syukur alhamdulillah...semuanya okay...dan ambil masa hampir setahun lebih juga untuk ayah terima en.tunang...ya..memang makan masa yang memang lama..bukan kejap-kejap...setiap mak mahukan yg terbaik untuk anak dia...setiap ayah mahukan pelindung yang hebat untuk anak dara dia...semua gadis kena faham tu...

cuma kalo lepas ni..ada lg kes-kes cmni...aku berharap..agar lelaki lebih matang dari si gadis...apa2pun aku doakan semuanya bahagia..Insyaallah..



kan?

Monday, December 24, 2012

KURUS~!!!

tadi pagi sembang2 kejap dengan encik tunang...

en.Tunang : dah sapan?
aku : belom
en.Tunang : ble nk sapan?
aku : nanti lah...
en.Tunang : kata nk diet kan...hari Rabu nk fitting baju kawen...x sapan cmne tu?
aku : ermm...x yh lah makan sampai hari Rabu nanti...
en.Tunang : jangan nk buat gile eh smpi tak makan..
aku : dh susah sgt nk KURUS
en.Tunang : laaa...x de suruh KURUS sgt pn....kurus sikit pn jadilah...kurus untuk baju kawen je..
aku : tengok lah jp lagi cmne..

iskkk...tengok tu eh...nampak gayanya..aku memang kne diet gegila tahu!!!

semata untuk nampak cantek when pakai baju kawen... -_____-"

'usaha tangga kejayaan'




baiklah

Friday, December 21, 2012

buat sikit untuk Hari Besar

hari ni aku agak kelapangan kan...

bos bz...kje2 aku sume dah settle...

so aku wt lah benda-benda yang tak sepatutnya...

hahahaha...sikit demi sikit aku siapkan benda2 remeh untuk majlis tahun depan...

aku kne pk sekarang...sebab nanti bulan 1 aku dh skip sebulan memikirkan perkara ini...

jadi sebelum aku membuang masa...baek aku buat apa yg patut dlu...

orang kata mana yang boleh kan...

tagging meja untuk pihak lelaki = DONE

taging TQ = DONE

sticker utk air mineral = DONE

sume dh siap...tinggal nk print je...once all done...i will print it..and simpannnnn




klu sikit2...di antara cartoon...yg aku gunakan...heheheh...aku dengan dia kan suka cartoon...so kami decide our theme is cartoon...



kan?

Tuesday, December 18, 2012

Tiba-tiba rindu sangat

entah kenapalah kan...malam ni aku rasa rindu sgt2 dekat encik tunang tu...
padahal dah jumpe berturut-turut 3 hari...eeeerrrmmm.....
aku sendiri tak faham...tibe2 je feeling ni dtg...huhuhu...
tu yg sampai terupdate blog tu...huhuhu...

Apa apa pun aku cuma doakan hubungan kami dapat bertahan sehingga akhir hayat yg ada...
Aku nk hidup dengan dia je....aku nk share semua benda dengan dia selain family aku...
Aku nk susah senang aku ni dia ada dengan aku...dia sentiasa ada dekat sisi aku...
Walau hakikatnya...dia bukanlah betul betul ada depan aku...
Tp semangat dia....dan mungkin rasa cinta dan kasih sayang dia terhadap aku...
Itu yg buat aku jd semakin rindu dan sayang dekat dia...
Aku berharap....rasa ini akan berkekalan walaupun selepas kawen nanti...
Insyaallah...



Ooopppssss...jiwang pulop.... :)

Monday, December 17, 2012

Be Mine

Eh....banyak pulak updatenye..

share video lah pulak...

dah lama x share video kannnn....

rasa macam suhweet suhweet gitu lagu nih kan...

hehehehe....

*peace*


Lyrics


Bermula di Facebook
You IM I dulu tak tahu malu

I malas nak layan
So I buat taktahu



You terus cuba dan mencuba
Sehingga I jatuh cinta
Gatalnya diri you
Membuat I terjatuh



Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang



Sikit sikit je I merajuk
You selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
I cuma test you saja



Chorus
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you



Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But I always want you to be mine forever
Please be mine forever




ILoveYou

Baju Kawen

okey...lupekan cerita yg menyakitkan hati tadi tu...

wini wink wink...semalam lepas je discussion..aku shoot terus pergi rumah encik tunang...sebab rancangnya...memang nk pergi sebey baju kawen...

yg best nye kan

aku dh mg dari UITM Shah Alam...seksyen 7 tu...terus pegi amek dia kt Telok Panglima Garang....lepas dia ikot KLANG...patah balik pergi Seksyen 7 tu.....hehhh lah...encik tunang oiii....yg kite pergi pusing2 smpi ke Klang tu..dan kenapa sayang??? iskkk

jawapan dia...SAJE...iskk (paham sgt dh aku heh)

sampai kt seksyen 7 tu...aku mg aim nk pergi RKM...Rumah Kebaya Malaysia...baju santek santek...ada less lagi for YES...hehehhe....

ada try fitting 2 pasang baju...yg 1 satu tu...rijek ah...nmpk lemak2 degil nih...

yg lg 1 tu...i like...hehehhe..mg sesuai dengan ai...tunjuk kt encik tunang pun...dia kata okey..

cuma dia ckp..

"PEHA TU KECIKKAN LAGI"

aku....."krriiikkkk krrriiikkk krrriiiikkk"...hahahahaha

iyerrr kamu...saba lah...otw ni nk mengecilkan badan...hehehhe...

so bile dh berkenan....isi borang...booking baju...tp ada nk tgk kt satu butik lagi...tgk cmne pulak kan....sebab dekat RKM tu dpt baju sepasang je...aku kalo boleh nk sekali harung je...senang cerita...tp xpe..serbey2 lgi...insyaallah ada tu...




bila nak bagi tarikh daaa???

BODOH?

untuk pengetahuan semua...aku skg sambung belajar...tapi secara ePJJ...bukan fulltime...aku buat Bachelor of Office Systems Management (Hons)...bru sem 1...di kira part 1...masih terlalu junior...

aku ambil 4 subject utk satu semester...overall...for 3 subject was superb with an excellent lecture, professional and they understand their student's situation...because for the ePJJ we need to sacrifice more time to books...

sesetengah pensyarah dia faham...dia akan bertolak ansur...bagi markah...bagi assignment...ikot keperluan dan masa us sebagai part timer student...kami sgt2 selesa dengan pensyarah itu...

tapi...dengan sorang pensyarah ni...alahaiii...entah lah erk...bahasa dia mengalahkan org kje in field construction...terjerit-jerit...terpekik-pekik...bahasa kasar...dan baru -baru ni...actually malam tadi...dia BODOH kan kitorang satu kelas...

WHAT THE???? Huh

for me,

even you a senior lecturer that doesn't means she can talk like that...BODOH! for me that is too much...and from that...we know how your relationship with others...and we also HILANG RASA HORMAT pada guru kami...

i am really sorry mdm...

so...dekat sini...all of us cuma merayu pada Mdm...tolong doakan kami untuk final exam nanti..

Tq



bajukawen

Thursday, December 13, 2012

Blog Diet

semalam aku heboh sungguh nak diet kan...

dalam blog ni...aku tak ceritakan pasal diet sgt pn...

sebab aku ada create satu lg blog...

yg khas untuk diet...

aku dah stat diet isnin yg lepas...

kehkehkehkeh...

semoga sampai ke penghujungnya...


blog yg ini untuk aku merapu meraban je...

ni link blog tu..


jenguk2 lah eh... *PEACE* 

Wednesday, December 12, 2012

Start Diet

weeee....

ai dah stat diet hokayyy...

nak kawen kan???

haruslah berdiet...

nk sehlim sehlim macam dlu tu...

pakai suar saiz kecik2 je...

baju pn M & S dah boleh masuk...

tak nak dah pakai baju saiz XL XXL..

TAK MAHUUUUUUUUUUUUUU...

maka...

haruslah diet!!!

dapat sokongan dari kawan-kawan opis...

family...

dan terutamanya kesayangan...
walaupun dia tak kisah....
tapi aku sangat kisah...
aku nk kurus nk cantek...

hehehe..

insyaallah...moga dipermudahkan semuanya...

i nak kurus cmni ha...



dan...

aku tak nak gemok cmni...

TAK NAK

TAK NAK

TAK NAK~!!!!


sekian, terima kasih.



saya nak kurus

Tuesday, December 11, 2012

Harapan dan impian

Yeeeeee....

Gambar-gambar dekat bawah itu..

Merupakan impian aku....

Insyaallah...



Mudah-mudahan ye sayang...

Kita ubah apa yang tak betul....

Insyaallah...


#sajenakupdateblog


Thursday, November 15, 2012

Testing dari sini


Ada orang bagi kita benda tu..... :)

Dia pesan kat kita.....

  • Guna benda tu untuk belajar
  • Buat kerja sekolah guna benda tu
  • Nanti tak payah balik lewat dah dari opis
  • Boleh wt kje skolah kt rumah
Terimakasih kamu.....
Syg kamu sgt2......

Wednesday, October 24, 2012

4 Oktober 2012

4 Oktober 2012

genap aku 25 tahun..

syukur alhamdulillah..

diberi peluang hidup sehingga umur ini..

hadiah tahun ini amat bermakna..

ini hadiahnya...


terimakasih semua





perbaiki diri demi masa depan ya sayang..

Tuesday, September 25, 2012

bergelar tunangan orang??

syukur alhamdulillah...
akhirnya hubungan kami sampai ke tahap yang satu lagi..
tak sangka pun ada...
terkejut pun ya..

apa-apa pun...
alhamdulillah..
moga dipermudahkan urusan kami...
moga dipanjangkan jodoh kami..





















done...




tq kamu


Tuesday, September 4, 2012

1 langkah ke hadapan

phewwwww...

moga2 semuanya lancar...

Ya Allah...
permudahkan urusan kami..
bimbinglah kami...


r u ready?

Thursday, August 16, 2012

Selamat Hari Raya 2012

Selamat Hari Raya

Maaz Zahir dan Batin

Berhati-hati semasa pulang beraya.

Dari kami;




 

Friday, August 3, 2012

Mohon berikan aku seseorang yang begini

aku teringin sangat-sangat nak macam ni...dan dapat suami yang macam ni...

yang dapat bimbing aku ke JALAN ALLAH..


lepas kahwin...
bawak aku g masjid...
solat jemaah...
jadikan rutin harian...
sebelum ada anak...

dah ada anak pulak nanti...
jadi IMAM aku, di rumah...
lepas semayang...
ngaji sama-sama...
semak bacaan aku...
dan juga sebaliknya...
bawak anak sekali mengaji...
  
ye...aku tak mengharapkan kau sesempurna NABI...tapi cukuplah...sekiranya kau mampu membawa aku je JALAN ALLAH...

susah senang...
sihat sakit...
aku nak kau berada di sisi...
saat muda atau tua...
aku mahu kau bersama aku...
kau peganglah JANJI kau dengan ALLAH...
yang kau akan menjaga dan mendidik aku...
ke jalan yg DIA redhai...

kepada si dia...
aku sentiasa bermohon agar...dikuatkan iman kamu...supaya dapat membimbing aku...dan menjadi nakhoda terulung semasa melayari alam rumah tangga...jadikan sunnah Nabi sebagai ikutan kita...amalkan semuanya...selagi ianya tidak membebankan...dan kamu dapat membawa keluarga kamu ke syurga yang dinanti..dan aku ingin MATI dalam mendapat keredhaan kamu..dan juga ALLAH...

aaminn...insyaallah...



jadikanlah impian saya satu kenyataan

ermmm...terkilan

rasanya...aku dah lama sangat tak menaip...ermmm...kenapalah kan? idea tu banyak...ada je benda nk aku share kan...tapi apa kan daya...mood nk menaip...agak kurang...ada je aku masuk blog ni tetiap hari...tapi aku tak menaip apa pn....cuma melawat...


mood nak raya?
memang tak ada...sebabnya...
gaji aku tak masuk untuk bulan ni...
korang bayangkan...orang lain sibuk shopping raya...aku?
mampu tengok je beb...x mampu aku nk beli..
padahal list dh ada...sakit juga hati...tapi...apa aku boleh buat???
aku malas nk salahkan sesapa...tp tolong beringat lah lepas ni...supaya tak jadi pada orang lain...


orang yang menguruskan gaji pulak...mungkin kau tak penah rasa apa yg aku rasa...cube kau kne sekali...baru kau tahu kan? tinggi rendah langit yg kau pijak...*sumpah aku geram*


tapi tak pe lah...isu gaji tu...aku kira dah selesai je...malas nak pk..abes savings aku selama ni..yg aku simpan..untung aku meniaga..apa semua...sume dah tak de...sbb cover gj aku yg tak dapat...aku berani yakin lah...even gj for the next month masuk double...aku tetap tak boleh nk topap...saving aku tu...ermmm... #terpaksa pasrah


tu bab gaji...bab kereta pulak...satu hal...
selama ni..aku servis kt EON...tp wat kje dh mcm ape lah...sane bocor...sini licking...geram pulak aku...ermm...bayar mahal2 kot..tak kan lah tak perasan tu semua...aku ni perempuan...tugas kau..untuk bgtau aku...psl kete aku...


ni dh smpi kt si dia...kete aku mcm2 penyakit...baru 4 thn tu...itu 1st time aku sebis kt lua...baru nmpk kisahnya...memang terkilan sgt2...amat yg sangat...beribu dh kot aku abes utk sebis kt EON...hasilnya...macam gitu lah jugak..dari bajet aku 150 je utk sebis kete...dah menjangkau 500....mana aku nk cekau duet?? dengan tak dpt gj nye...serik betul lah...ni nk blk kg lg...bwk kete lg..duet lg...hadoihhh lah....


ble kne benda2 cmni lah..wat aku rasa semak sgt2...smpi aku malas nk pk...lantakkan apa nak jd...


mood nk raya..memang ke laut...#maaflah


aku dh tempah mcm2..tp nk bayar pakai ape???? malu betul...




entah

Monday, July 23, 2012

Ramadhan Tiba Lagi

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan...

Selamat Berpuasa kepada semua...

Wednesday, July 11, 2012

Kecewa Menjengah Di Hati

ermmm...


apa lagi yang aku nak cakapkan...


kalau tengok tajuk pun...


aku rasa..semua dah tahu...


nak buat macam mana...


belum rezeki aku lagi...


ye...memang aku kecewa...


tipu...kalau aku cakap...


aku gembira dengan berita itu...


memang aku kata tak berharap...


tapi jau di sudut hati aku...


aku memang nak sangat-sangat...


ermmmm...


masih belum ada rezeki untuk aku...






mohon support saya...tQ

Wednesday, July 4, 2012

WW


Monday, July 2, 2012

Berdebar

WoW


rasa berdebar tak hengat lah pulak...


nak tunggu 9 Julai 2012 nanti...


entah ada tidak..rezeki aku kat tempat lain...


tapi aku mintakkan...biarlah ada...


nampak sket cerah masa depan aku ni...


kalo asek kje cmni je...bila pulak aku nak kawen??


skg ni...nk bukak website SPA pun...terketar2...


adehhh...penyakit apelah kan...


aku cume berharap...agar ada rezeki ini untuk aku...


aamiin...insyaallah...






tolong doakan...

Friday, June 15, 2012

Murtabak Singapore Bangi???

okay...now kt blog aku...ramai orang search pasal nih..


aku nk btau sikit lah ni...hari tu...bila entah..aku pun lupa....si dia ni...nk lah tapau murtabak ni..bawak balik kt mak ayah dia kt umah...aku ng si dia pn...pergi lah...

tup tup...bila smpi...tutup nya sudah kedai itu...


time aku pegi tu pn...x de lah lewat malam sgt pn...aku rs time tu awal lg...dlm kol 8 lebih cmtu..kedai tu pulak...kn bukak doplohpatjam...musykil...ada juga aku pusing2 ng si dia...area2 blkg bgnn tu...kot ada pindah kt tempat laen...tp hampa...tiada...

aku pk..mungkin tak bukak la hari yg aku pegi tu kot...skali aku dok ushar belah atas...signboard pn x de ler...

haa...dh acane? tu nk consider tutup sementara or tutup terus or dh pindah kt mana2?? aku dok cari2 juga...tp tak jumpa...tanya2 orang...semua ckp tak tau...

tp kalau ada yg pegi lepas aku pegi...than nmpk kedai tu dh bukak balik...bole tlg kasi infom? teringin nk mkn kt situ...sbb dh lama x lepak sane...huhuhu...



Friday, June 8, 2012

Temuduga

Kalau dulu aku mengeluh tak dapat mana2 tawaran kerja...tapi baru2 ni...alhamdulillah...dapat 2 temuduga...1 Majlis Perbandaran Sepang...1 lg...SPA Juruteknik...kalau nak cerita pun...masa intebiu dekat Majlis Perbandaran Sepang tu...dia ada 2 intebiu...memula kena pergi Ujian Menaip...lps tu...baru intebiu Lisan...aku dapat kedua-dua intebiu nih..keputusannya...belum tahu lg kot? nth...aku pn tak tahu bile keputusan keluar...

1 lagi intebiu...dekat SPA under Kementerian Kerja Raya...malangnya...masa intebiu tu..1 soalan pun aku tak dapat jawab...hurmmm...ape nak buat...tak study ape pn...main redah je pergi intebiu...nak buat cmne..masa sangat-sangat tak mengizinkan untuk aku study...makanya...aku redha...

kalo tak silap..keputusan dia kua 9 Julai 2012...ye kot? surat semua aku dh buh kt Pendang tu...aku malas nk simpan dah...nth dpt nth tidak...tapi aku rasa...lebey kepada tak dapat...maklum lah...sepuluh orang tu tanya...sepuluh tu la aku tak dapat jawab...hebat kan?!

padan lah ng muka aku...ada rezeki..ada lah..kalau tak ada nk buat cmne kan...pasrah je la....walaupun aku tau...itu satu-satunya peluang aku...untuk masa depan aku...itu je yang aku mampu buat...aku redha jugak...

insyaallah...kalau dah tertulis rezeki itu untuk aku...aku dapat lah....kalau tak dapat pun tak apa...aku cuba lagi...rezeki Allah ada di mana2...yang penting kena usaha...nak dengan tak nak je... :)

sekian... TAMAT



doakan saya...

Monday, May 14, 2012

Sabah Trip - Part 4 - habis!

gambar2 last...mane yang ade je la...ni sume kt epot... ;)
































yang tak duduk diam itu....AKU...


muahahaha..~~


sekian...


malas nak cerita lelebey...sbb nye..bukanlah best mane pn...iskk








jom kamu...TAWAU??