~ $aYaNg KaMu -Wendu Kamu~


Daisypath Anniversary tickers

Pengikut Saya....tQ...

Tuesday, November 1, 2011

'Bolehkah bekas kekasih menjadi KAWAN'??

salam semua

tiba-tiba rasa nak sangat2 menaip...cerita apakah...eerrr...mungkin agak sensitif bagi sesetengah orang....tapi nak buat macam mana kan...masing-masing ada pendapat...

aku nak bercakap pasal 

'Bolehkah bekas kekasih menjadi KAWAN'??

AhaH!! jujurnya...aku akan elakkan...kalau boleh...tak mahu langsung...sebab ianya akan mendatangkan kesukaran suatu hari nanti...kalau tak percaya...cuba lah?!

kita ni...manusia biasa yang punya perasaan...mustahil api cinta yang dipadamkan dahulu...tidak akan menyala sama sekali....betul tak?? sape sokong?? mengaku je lah...tak susah pun....sedangkan pantai lagi berubah...ini kan pula manusia yang mempunyai hati dan perasaan yang sangat lembut...

memula memang niat berkawan...mula2 msg2 la kan...lepas tu call pulak...lepas tu ajak jumpa...bla bla bla bla...(waahhhh...tetiba sakit hati bila bab ni..) bila dah stat jumpa tu...mula la nak bercerita kisah dulu kala...masa 1st time jumpa lah...konon lah kenangan terindah kan??? PUiiii....(waahhh....aku menaip bersama emosi) last2 sangkut....habis tu...kekasih baru korang camne? padahal dia lah yang ada taim korang susah...masa korang susah...masa korang sunyi...mana pegi BEKAS ko tu?? tak ada kan??? 

so...untuk apa korang jadi kawan balik???
so...untuk apa korang msg balik???
so...untuk apa korang calling2 balik???
so...untuk apa korang berjumpa balik???

aku memang sangat tak suke!!!

tak kisah la status BEKAS korang masa tuh...JANDA ke...Bekas tunangan orang ke...single ke...dabel ke...ape ke...masalahnya...dah tak ade sebab korang nak berkawan...sebab BEKAS korang tu pernah menjadi sebahagian dari orang yang korang sayang...secara tak langsung...api cinta korang akan menyala balik...tak percaya cakap aku??? cuba la...(ye..aku cemburu)

ade owang cakap...'kenapa nak putuskan silaturrahim?' 

errmmm...aku tak kata pulak sampai nak putuskan silaturrahim...cuma tak perlu berhubung semula...jangan mulakan....sebab nya...BEKAS korang tu akan menjadi PUNCA perbalahan korang dengan kekasih korang sekarang...eerrrrmmmm...elakkan lah kalau boleh...

tak ada manusia yang kuat untuk menepis BEKAS korang ni...melainkan korang masih solo...n BEKAS korang pun masih solo...kalau macam ni...semuanya adalah digalakkan...mungkin jodoh korang kuat...

kalau BEKAS korang...stat msg...TAK PAYAH REPLY.......!!!!! melainkan kalau dia call..boleh lah jawab panggilan tu...cakap yang perlu saja...lepas korang jawab call..kompom2 punya dia msg...taim tu...korang TAK PAYAH REPLY...bia la dia nak kata korang sombong ke...ape ke...tu hak korang...

ble dah stat mengreply msg...abes la...telingkup sumenya...

tak ada lelaki yang kuat menolak perkara ini
tak ada perempuan yang mampu menolak perkara ini..

maka adalah lebih elok...masing2 elakkan...

jujur...aku...ada juga BEKAS msg2 n call2...tapi aku tak layan...sebab aku tahu aku sekarang bersama siapa...ada je aku TERjumpe BEKAS aku nih...aku tak akan say Hi ke ape ke...aku takkan..!! sebab itu akan memulakan semula perhubungan...aku tak mo!!...biarpun masa tu dia solo ke..kje dah bagus ke...DUDA ke...bagi aku semua tu TAK PERLU....

sebab aku dah bersama orang lain...makanya fokus aku akan terus bersama SI DIA...bukan dengan BEKAS....

kesimpulan dari tulisan aku yang panjang nih...

AKU MEMANG TAK SUKE KALO BEKAS JADI KAWAN SEMULA... PUiiiiiii !!!

sekian, terima kasih.




harap kamu tak macam apa yang saya tulis diatas tu

3 comments:

aTik said...

puii...puiii..puiiiiii..haktuihh.!=,=

cokelat comel said...

>.<
x suke
x suke
x suke...
huuuuu....

Kim Ryan said...

SEtuju..sangat2